SC Backkara’s Mayday DSM

mayday_140314

Jag har alltid haft en dröm om en blåsköldpadda. Så när när Mayday kom i min väg som är blåsköldpaddsmaskad, föll det sig naturligt att hon skulle hamna hos mig. Hon är efter min egen uppfödning IC White Treasure’s Easy to Love, SBI e 21 och uppfödd av min väninna Mary Back som har Backkara’s Heliga Birmor. 

Mayday hade fin panna och typ redan som liten och blev på sin första utställning BIS båda dagarna trots att hon har ett litet jack i sitt ena öra. En av mina honor hade varit lite elak och rivit henne i örat när hon var 16 veckor gammal. Trodde väl aldrig att det skulle gå så här bra som det gjort.

Mayday blev årets andra bästa fertila hona 2014!

mayday_110904_7

Mayday har utvecklats fantastiskt bra genom åren och haft två kullar, varav IC White Treasure’s Quizz, SBI n 21 är en av ungarna.

mayday_111210

I år är Mayday utställd 8 gånger; sju gånger i Sverige och en gång i Danmark. Hon har på dessa utställningar blivit BIS 6 gånger, trots att hon dessutom haft en kull ungar under denna tiden. Hon har även tagit en ny titel DSM, Distinguish Show Merit.

Mayday är 4 år i år och väntar nu sin tredje kull ungar. Jag hoppas på en fin hona att behålla som kan föra hennes linjer vidare. Hittills har det bara blivit pojkar. 🙂

 mayday_140314_2

På utställning kan Mayday ligga i mitt knä och bara kika på de andra katterna hur länge som helst. Ibland muttrar hon lite hos domaren, men vilken birma fröken gör inte det? Det gäller ju att visa att man är en padda trots allt.

Hemma är hon en drottning som glider omkring och bestämmer. Idag har jag bara två katter, så hon får mycket uppmärksamhet. 

Tänk att jag fick bli hennes lyckliga ägare. Är så stolt över min vackra katt som dessutom gjort så bra ifrån sig på utställning i år.

Annika Johnsson, S*White Treasure’s Helig Birma

mayday_141226_1