Köpta kattungar såldes vidare

dreamstime_m_38261734Mitt i Västerort berättar om familjen Månséns katt Chanel som, efter att ha varit ute och slarvat, begåvades med tre långhåriga ungar.

När kattungeannonsen lades ut på Blocket kom det första samtalet redan efter fyra minuter! Tycke uppstod och hela kullen följde med sina nya ägare hem.

Redan dagen efter(!) annonserade de nya ägarna ut kattungarna ute på Blocket! Nu var de plötsligt en blandning av ragdoll och norsk skogkatt. Kattungarna, som köpts för 500 kronor styck, såldes nu för 8500 kronor!

Dessa köpare har satt i system att köpa billiga kattungar och sälja dem dyrt som ”raskatter”.

Christer Månsén har anmält händelsen till både Blocket och polisen.
Källa: Mitt i Västerort 

 

Uppföljning: Oärliga katthandlare upprör många

En läsare tror sig ha identifierat en kvinna från Bandhagen som säljer vanvårdade huskatter men hävdar att de är av den populära rasen sibirisk katt. Läsaren har kontakt med flera personer från Stockholmstrakten som lär ha köpt kattungar av samma kvinna.

Alla vittnar om samma sak – ungarna har varit skygga och mått dåligt och vid veterinärbesök har det visat sig att katterna varit för unga för att skiljas från sin mamma. Flera av dem har haft njurproblem till följd av mycket hög stress.

För den som trott sig köpa en sibirisk kattunge för 4 500 kronor har kostnaden för en osocialiserad kattkrake i slutändan landat på över 10 000 kronor med alla veterinärkostnader. Andra katter har varit så illa däran att de varit tvungna att avlivas.

Citat Mitt i Västerort

OBS! Katten på bilden har inget med texten att göra.