Årets kastrathona 2014 – Sickan

2014 års kastrathona, kategori 2

sickan_hak2014 
GIP IC S*Moviken’s Chiquitita, numer kallad Sickan, hämtade jag hem som liten kattunge hos Madelene Jonsson för drygt tre år sedan. Trots att hon fortfarande är relativt ung har hon redan skaffat sig en stor personlighet och är ett riktigt yrväder.

En aktiv, levnadsglad katt och full rulle mestadels hela dagen. Och alla hyss hon hittar på delar hon sedan gärna med sig till sin dotter Myran så att vi här hemma kan få ta del av hyssen i dubbel upplaga.

Mat är någonting som intresserar henne mycket. Även om hon sover sin djupaste sömn så sitter hon blixtsnabbt vid mina ben när jag öppnar en burk kattmat eller godis.

I början av sin utställningskarriär så sjöng hon långa arior för domarna men det har hon tack och lov slutat med. Numera tar hon utställningsdagarna med lite större värdighet och lugn och det är inte mycket som kan hetsa upp henne.

Alla hennes kattkompisar har firat henne här hemma med extra godis och på Östkatten är det mattes tur att fira henne och alla andra fina katter tillsammans med alla goa kattvänner.

Marianne Frederich, S*Vårberget’s

sickan_msk2014

sickan_uk_4okt2014

sickan_hosten2014

sickan10v

Titelkatter – behöver du hjälp?

EP S*Tjejringens Bagheera
EP S*Tjejringens Bagheera

Birmaringen har en särskild avdelning för titelkatter. Vill du ha med din katt och inte orkar ta dig tid att lista ut hur du ska uppdatera själv?

Skicka ett mail till mig med en bild och följande uppgifter så lägger jag in titelkatten åt dig.

Kattens namn och färg
Titel, var och vilket datum den togs
Ägare
Ev. uppfödare och fotograf

E-post: marina@birmaringen.se