S*Yamsa’s Noble Guy

gusse_600

Låt mig presentera  Yamsa’s Noble Guy, eller Gusse, som vi valt att kalla honom. Han är vår alldeles egna lilla spinnande solstråle, fyller huset med småknorrande läten. Han älskar att leka Kurragömma och får han en leksak han gillar morrar han, likaså när maten är extra god. Får han inte mat i rätt tid, kan det hända att han välter en stol vid kylskåpet för att få uppmärksamhet. Går jag till badrummet, så ser han till att vara först på plats på toalettstolen och där sitter han och pratar med mig när jag pysslar.  Vi är så stolta att vår Gusse finns med på listan över årets katt 2014.

Tack Marie och Leif, S*Yamsa’s Birmor för vår solstråle!

Susanne Lamell

gusse_500

Birmaspecial 8 mars

S*Lazaritsa's Urax
S*Lazaritsa’s Urax

Birmaringen kommer att vara med och fira att birmorna får sin första Breed BIS på Stockholms Kattklubbs utställning i Sollentuna den 8 mars.

Breed BIS kan hållas om det finns minst 50 utställda katter av en och samma ras, samtidigt som det finns minst 50 katter i andra raser i samma kategori. Låter det krångligt?

I detta fall kommer minst 50 birmor att ställas ut. De andra raserna i kategori 2 är american curl, la perm, main coon, neva maskerade, norsk skogkatt, ragdoll, sibirisk katt, turkisk angora och turkisk van. Det kommer garanterat minst 50 av dessa raser också.

Alla birmor kommer att ha en egen nomineringsrunda hos sina respektive domare. Det innebär att det blir en hel panel med enbart birmor. I den andra kategoripanelen finns enbart de andra kategori 2-katterna med.

Birmaringen kommer naturligtvis att finnas på plats! Du kan få hjälp att bli medlem och du får också se hur enkelt du laddar upp ditt eget material här på hemsidan. Vi kan till och med uppdatera fortlöpande med både bild och text så även du som inte är där kan se hur det går för birmorna.

Vi tar gärna emot förslag på sidoklasser. Naturligtvis kommer en av klasserna att vara ”Vackraste ögon”. Skriv ditt förslag i kommentarsfältet nedan eller maila marina@birmaringen.se.

Stockholms kattklubb