IC S*Birmastans Strängnäs Waterlily

image

S*Birmastans Strängnäs Waterlily blev Internationell Champion i Ski, Norge den 18/6 2016.

Ägare: Maria Axelsson
Uppfödare: Lennart och Christina Bonnevier
Fotograf: Suzanne Fors

CH SE*Amloves Mercedes Exclusive

CH SE*Amloves Mercedes Exclusive, e21
CH SE*Amloves Mercedes Exclusive, e21

CH SE*Amloves Mercedes Exclusive blev champion i Örebro den 8/2 -15
Uppfödare: Katarina & Robert (SE*Amloves)
Ägare och foto: Anna Maria Resare

GIP S*Ma’ha Gita Zpotlight

gip_lukas

GIP S*Ma’ha Gita Zpotlight, alias Lukas, SBIa, blev Grand Internationell Premier vid Fräsets utställning i Uppsala 2015-01-04.

Fotograf: Lotta Fröström
Ägare: Lotta Fröström & Jesper Mandre

Årets veteran 2014 – Molle

2014 års veteran, kategori 2

molle1_600
EP S*Centauri’s Maulkin DSM DVM, till vardags kallad Molle, är så fantastisk som bara en 11-årig kastrathane kan vara! Han är snäll, kelig och älskar alla… men sin matte mest.

Molle är mycket lätt att resa med. Han tycker det är roligt att komma till nya ställen och han gillar att visa upp sig. Han är den perfekta utställningskatten.

Hemma har han två tjejer som han tillbringar dagarna med. Eftersom han är ett matvrak så tar han deras mat så fort de vänder ryggen till. Räkor, skinka och kyckling med ost i portionsförpackning hör till favoriterna. För att inte tala om kokt torsk och köttfärs och fläskfile och… allt annat också.

Altanen är en favoritplats så länge det inte är för varmt. Annars så är det promenader i koppel som gäller. Molle är en riktig rymmarkatt så det gäller att hålla ögonen på honom jämt!

I mina ögon är han den finaste katten i världen!

Birgitta Edling

molle2

molle3

Foto: Per-Olof Ericsson, Birgitte Mårdholt

Årets katt 2014

Årets kastrathona 2014 – Sickan

2014 års kastrathona, kategori 2

sickan_hak2014 
GIP IC S*Moviken’s Chiquitita, numer kallad Sickan, hämtade jag hem som liten kattunge hos Madelene Jonsson för drygt tre år sedan. Trots att hon fortfarande är relativt ung har hon redan skaffat sig en stor personlighet och är ett riktigt yrväder.

En aktiv, levnadsglad katt och full rulle mestadels hela dagen. Och alla hyss hon hittar på delar hon sedan gärna med sig till sin dotter Myran så att vi här hemma kan få ta del av hyssen i dubbel upplaga.

Mat är någonting som intresserar henne mycket. Även om hon sover sin djupaste sömn så sitter hon blixtsnabbt vid mina ben när jag öppnar en burk kattmat eller godis.

I början av sin utställningskarriär så sjöng hon långa arior för domarna men det har hon tack och lov slutat med. Numera tar hon utställningsdagarna med lite större värdighet och lugn och det är inte mycket som kan hetsa upp henne.

Alla hennes kattkompisar har firat henne här hemma med extra godis och på Östkatten är det mattes tur att fira henne och alla andra fina katter tillsammans med alla goa kattvänner.

Marianne Frederich, S*Vårberget’s

sickan_msk2014

sickan_uk_4okt2014

sickan_hosten2014

sickan10v

CH SE*Drömmarnas Alchemilla

SE*Drömmarnas Alchemilla, SBI c 21
tog sin Championtitel i Helsingborg den 16 augusti 2014.

Uppfödare och ägare Alexandra Harrysson, SE*Drömmarnas