okt 042016
 
Skilj på ras- och huskattsannonser

Vi gillar alla katter. Vi tycker absolut inte att det är något fel på huskatter. Men huskatter ska inte säljas som raskatter till oförstående köpare!

Nu är det dags för Blocket att separera annonserna för ras- respektive huskatter!

okt 042016
 
Köpta kattungar såldes vidare

Paret köpte huskattungar för 500 kronor styck.  Dagen efter annonserade de nya ägarna ut kattungarna ute på Blocket, som en blandning av ragdoll och norsk skogkatt. Nu var priset 8500 kronor styck!

okt 042016
 
Vad säger Blocket?

Vår bedömning är att det inte är brottsligt att använda rasnamn då dessa inte på något sätt är skyddade. Vi vet också av erfarenhet att användandet av rasnamn inte leder till felköp. Vi har faktiskt aldrig registrerat ett sådant ärende. Min gissning är att personer som söker en registrerat katt är tillräckligt insatta för att be om ett underlag vid köp.

okt 042016
 

En katt utan stamtavla eller registreringsbevis är en huskatt, ingenting annat. Det spelar ingen roll hur mycket raskatt föräldrarna är eller hävdas vara. En katt utan stamtavla eller registreringsbevis är och förblir en huskatt.

okt 042016
 
Användbara länkar

Känner du dig lurad i ditt kattköp? Blocket hävdar att de aldrig fått in ett enda klagomål från köpare som känt sig lurade eller missledda av Blocketannonser när det gäller katter.

Anmäl därför detta till Blocket så ser de förhoppningsvis att huskatter som säljs som raskatter ÄR ett problem!